Zo kunnen we onder meer vloeren een tweede leven geven

28 juni 2024 | Nieuws

Het hergebruiken van bouwmaterialen is hot. Om meerdere redenen. Sommige materialen zijn gewoon prima opnieuw te gebruiken. De entresol in het nieuwe pand van About Projects is daar een mooi voorbeeld van. Door te recyclen verkleinen we bovendien de afvalberg en verlagen we de CO2-uitstoot. We demonteren bij renovatie van kantoren ook de vloer, van tapijt tot vinyl. Vloeren die we – in samenwerking met Tarkett – kunnen terugnemen en recyclen. Daarmee halen we klimaatwinst, én zijn pandeigenaren en verhuurders soms voordeliger uit!

Tarkett, wereldwijd leverancier van vloeroplossingen, heeft een hergebruikprogramma die de levensduur van vloeren verlengt. Wij kunnen bij renovatie, verbouw of sloop de oude vloeren verzamelen. Om deze deels te hergebruiken (denk aan vloertegels waar niets mis mee is) of het materiaal te laten recyclen. In dat laatste geval scheidt Tarkett de verzamelde ‘afvalstoffen’ zorgvuldig, waarna het dient als grondstof voor nieuwe vloerproducten.

Goed om je te realiseren

Wist je dat de ver- en afbouwsector met een circulaire en duurzame aanpak veel (klimaat) winst kan behalen? De gehele bouwsector is goed voor 40% van de broeikasgasemissies en voor 60% tot 70% van de totale afvalberg. Circulariteit is de meest efficiënte methode om deze percentages naar beneden te krijgen. Samenwerkingen met pandeigenaren, verhuurders, eindgebruikers, architecten en verbouw- en renovatiebedrijven als About Projects zorgen op het gebied van duurzaam hergebruik voor een betere wereld. Verstandiger omgaan met bouwmaterialen ondersteunen wij van harte.

Meer weten?

Bijvoorbeeld of jouw vloer geschikt is en – zo ja – hoeveel jij bespaart als je de vloer wilt hergebruiken? Niet alleen in CO2-uitstoor, maar ook in jouw portemonnee! Maak een afspraak!

Neem contact op

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This