Spectaculaire verbouwing:
Het Kraanspoor aan het IJ

Spectaculaire verbouwing:
Het Kraanspoor aan het IJ

Uitdagingen gaan wij niet uit de weg. Een korte doorlooptijd? Check. Transport van bouwmateriaal door de pui op de bovenste verdieping? Check. In een spectaculair gebouw dat best veel prijzen heeft gewonnen? Check. Voor een gerenommeerd advocatenkantoor uit de hoofdstad? Eh … natuurlijk!

MAAK Advocaten NV is een gespecialiseerd Amsterdams advocatenkantoor met een focus op de maakindustrie. Het kantoor heeft een sterke reputatie op het gebied van (Europese) productregelgeving, handelsgeschillen, nationaal en internationaal commercieel contracteren, intellectueel eigendomsrecht en corporate. MAAK Advocaten is gevestigd op de bovenste verdieping van het Kraanspoor, een bijzonder gebouw aan de Noord-IJ Oever.

Zwevend, transparant gebouw

Het Kraanspoor is een ‘zwevend’, transparant gebouw bovenop een historisch kraanspoor. Het is ook een groen gebouw. Het water van het IJ wordt gebruikt voor koelen (zomers) en verwarmen (‘s winters), er vindt ventilatie plaats via openingen in de vloer en er zijn zelfs broedplaatsen voor vogels.

Toen About Projects door MAAK Advocaten gevraagd werd om nieuwe Durafort tussenwanden en glazen cassettewanden te plaatsen werd het wel even puzzelen. Het is namelijk niet alleen een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie. Het kantoor van MAAK Advocaten was ook gewoon in gebruik. En voor transport van bouwmateriaal moet de gevel opengehaald worden. Een korte doorlooptijd was in alle opzichten gewenst.

Korte doorlooptijd

Begin juli 2021 leverden we het kantoor van MAAK Advocaten op, na een doorlooptijd van nog geen twee weken! Het was een heerlijke uitdaging met een schitterend resultaat, kijk maar!

Projectdetails

Opdrachtgever
MAAK Advocaten NV

Locatie

Het Kraanspoor, Noord-IJ Oever Amsterdam

Opleverdatum

juli 2021

Totale oppervlakte

ca. 275 m2

Werkzaamheden

Projectinrichting, plaatsen - glazen - systeemwanden

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest