Een ambitieuze facelift: Il Fiore aan de Avenue Ceramique in Maastricht

Een ambitieuze facelift: Il Fiore aan de Avenue Ceramique in Maastricht

Stap je een gebouw binnen, dan voel je je meteen op je gemak. Of juist niet… De eerste indruk van bezoekers hangt af van een paar elementen, die de mening over je bedrijf al voor een belangrijk deel bepalen. Zo moet een ontvangstruimte er veilig en aantrekkelijk uitzien, zonder obstakels. Verder zijn een vriendelijke, gastvrije uitstraling en een doordacht gebruik van kleuren ook doorslaggevend.

Il Fiore aan Avenue Ceramique is een opvallend kantoor-verzamelgebouw in Maastricht. Het is een ontwerp van de bekende architect Herman Hertzberger en bestaat uit vier bouwdelen, elk met een eigen exclusieve entree vanaf de straatkant én via de ondergelegen parkeergarage. Il Fiore verrees in 2002 in het prestigieuze Maastrichtse stadsdeel Céramique. In de directe nabijheid staan tal van bouwwerken van andere internationaal bekende architecten. 

Het indrukwekkende gebouw herbergt uiteenlopende gebruikers, en in beperkte mate is er nog ruimte beschikbaar. Niet alleen toekomstige huurders, maar ook de huidige profiteren sinds begin dit jaar van een ontvangsthal met spreekkamers, die een fikse facelift ondergingen. About Projects realiseerde, in opdracht van M7 Real Estate en in samenwerking met Interieuratelier Panis, het ambitieuze plan van A tot Z. Met de speciale wood-up panelen rondom de kern kreeg de entree een ongekende metamorfose, waarbij verder ook de gerenoveerde wenteltrap en de uitgekiende mix van moderne materialen in het oog springen.

Meerwaarde

Slimme oplossingen aan de hand van doordachte adviezen. Een opmerkelijk snelle doorlooptijd. Het gebruik van onverwachte, maar perfect in de sfeer passende materialen. Kortom: Il Fiore (de bloem) bloeit vanaf deze lente als nooit tevoren.

Projectdetails

Opdrachtgever
M7 Real Estate, in samenwerking met Interieuratelier Panis

Locatie

Avenue Ceramique, Maastricht

Opleverdatum

december 2021

Totale oppervlakte

150 m2

Werkzaamheden

Het creëren van een sfeervolle ontvangst­ruimte, incl. spreekkamers en renovatie wenteltrap

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest