2Amsterdam op de Zuidas beantwoordt aan best practices en vragen uit de markt

2Amsterdam op de Zuidas beantwoordt aan best practices en vragen uit de markt

Midden op de prestigieuze Zuidas vind je 2Amsterdam: een uniek kantorencomplex, voorheen bekend als het ‘Twin Tower’-gebouw. Beide torens zijn volledig herontwikkeld op basis van BREAAM, wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving. Op de 3e verdieping realiseerde About Projects samen met 2Amsterdam, 1530 Real Estate en Maison Libre Interior in opdracht van Commerz Real een kantoorconcept dat beantwoord aan ‘best practices’ op duurzaamheidsgebied. En, aan vragen uit de markt.

We werken in Nederland steeds meer thuis. De trend is dat bedrijven kleinere kantoren zoeken met flexibele samenwerkplekken om zo kosten te besparen maar het teamgevoel te behouden. De vraag naar flinke etages van 1500 m2 is minder groot dan naar turn-key units van 300 tot 400 m2. Units met dezelfde faciliteiten voor de huurder als rendement voor de verhuurder en gebouweigenaar.

Puzzel

Een leuke puzzel om op te lossen. Samen met Commerz Real (pandeigenaar en investeringsfonds), 1530 Real Estate (makelaar in commercieel vastgoed) en Maison Libre Interior (interieurontwerpers) gingen we voor 2Amsterdam aan de slag. We bepaalden het aantal vierkante meters per unit. Evenals de benodigde facilitaire voorzieningen. Vanzelfsprekend bedacht vanuit het perspectief van de primaire doelgroep: advocaten, hedgefondsen en traders die hun eerste stappen op de Zuidas willen gaan zetten.

Eigen merkidentiteit

Het resultaat mag er zijn. Alle units zijn opgebouwd uit hoogwaardige, duurzame materialen en zorgen voor een eigentijds luxe uitstraling. De open ruimtes zijn flexibel in te delen en hebben informele werkplekken en overlegruimtes, evenals privé overlegruimtes (te boeken via een app). De eigen units zijn afgesloten van andere units, en hebben ruimte voor het uitdragen van de merkidentiteit.

Terwijl About Projects samen met Maison Libre Interior de plannen realiseerde, ging 1530 Real Estate aan de slag met het aantrekken van huurders. Het nieuwe concept bleek zo aan te slaan, dat nog twee verdiepingen van 2Amsterdam op dezelfde manier gerealiseerd gaan worden.

Van A tot Z

‘We hebben veel aandacht gegeven aan BREAAM’, vertelt Robert Monteban, projectmanager van About Projects. ‘We hebben bijvoorbeeld rekening gehouden met een gescheiden afvalstroom door meerdere containers te plaatsen. Duurzame materialen speelden bovendien de hoofdrol. We zijn uitermate trots op het hoge afwerkniveau en op de samenwerking met alle betrokken partijen. We hadden wekelijks overleg met alle betrokkenen. Zo hebben we wederom laten zien dat we opdrachtgevers van A tot Z kunnen begeleiden.’

Fotografie: Sonja Velda

Projectdetails

Opdrachtgever
Commerz Real

Locatie

Eduard van Beinumstraat, Amsterdam

Opleverdatum

oktober 2023

Totale oppervlakte

ca. 1.500 m2

Werkzaamheden

Advies van A tot Z en verbouw

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest