Hoe bepaal je het aantal vierkante meters per werkplek?

29 juni 2022 | Nieuws

Lang verhaal samengevat: zeven vierkante meter. Dat is het aantal vierkante meters waaraan een werkplek moet voldoen. Minder mag ook, meer is soms gewenst, vertellen de richtlijnen. Maar hoe zit het dan precies? Met die vraag kan je gelukkig bij About Projects terecht. We geven al vele jaren ook advies als het om renovatie, verbouw en inrichting van kantoorruimtes gaat en de m2 per werkplek.

Niet alleen het arbeidsomstandigheden besluit (Arbobesluit) geeft richting aan de ruimte die nodig is voor een werkplek. Ook het soort werk en natuurlijk het feit dat er steeds meer hybride gewerkt wordt. Simpel gezegd begint het met een optelsom: 4 m2 per persoon, 1 m2 voor een plat beeldscherm, 1 m2 voor lees- en schrijfwerk, 1 m2 voor opbergruimte. Opgeteld zeven vierkante meter.

Trends

Gelukkig is het arbeidsomstandigheden besluit niet rigide. De trend is zelfs dat het aantal vierkante meters per gehuurde werkplek afneemt. Daartegenover staat dat kantoren steeds meer gemeenschappelijke ruimte – die je dus deelt met andere huurders – beschikbaar stellen.

Zo rendabel mogelijk

Hamvraag is hoe gebouweigenaren en verhuurders een kantoorpand zo rendabel mogelijk kunnen maken, en huurders een aantrekkelijk werkklimaat kunnen realiseren. Samen met onze opdrachtgevers (gebouweigenaren, verhuurders én huurders) kijken we altijd vooraf hoe we kantoorruimten zo effectief mogelijk kunnen verbouwen en inrichten. Van open werkplekken en kantoortuinen tot geluidsdichte wanden om vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren, we hebben het allemaal gerealiseerd.

Wist je trouwens dat oudere gebouwen volgens een stramien van 1.80 meter zijn gebouwd? Een maatvoering waardoor kantoorruimten vaak net te klein zijn voor het aantal werkplekken dat verhuurders of huurders exact willen. Als het bouwkundig kan, dan verplaatsen wij natuurlijk gewoon de wanden. Of creëren we aparte vergaderruimten, speelse zit- en overlegruimte, sta-werkplekken en pantry’s.

Wil je jouw kantoorruimte effectief verbouwen en inrichten, neem dan nu contact op.

Neem contact op

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This