De kracht van tapijttegels

10 november 2022 | Nieuws

Onlangs hebben we het kantoor van Regus in het Secoya Papendorp-complex te Utrecht een compleet nieuwe look gegeven. Vooral door het ‘simpel’ inleggen van nieuwe tapijttegels transformeerde het kantoor. Tapijttegels hebben tal van voordelen. We vertellen je er in deze blog alles over.

Tapijttegels zijn er in vele soorten, maten en design. ‘De keuze is reuze’, maar misschien niet eens de belangrijkste reden om voor tegels in plaats van vaste vloerbedekking van de rol of een harde vloer te kiezen.

Minder snijverlies

Projectmatig tellen de kosten altijd mee. Tapijttegels kennen veel minder snijverlies (ca. 5%) dan vloerbedekking (tot wel 20%). Dat scheelt nogal en zorgt voor een prima prijs/kwaliteitverhouding in het voordeel van tegels. Tegels zijn bovendien herbruikbaar en zelfs verhuisbaar. Tel uit je winst.

Makkelijk te leggen en onderhouden

Tapijttegels zijn een voorbeeld van modulaire vloeren. Daar is steeds meer belangstelling voor, ook vanwege de mate van flexibiliteit. Tapijttegels zijn eenvoudig te leggen en je hoeft niet per se het hele kantoor eerst te ontruimen. Gewoon eerst de ene en dan de andere zijde leggen. Ze zijn bovendien makkelijk te onderhouden. Tapijttegels verlijm je namelijk niet. Mors je koffie of zat er kauwgom onder je schoen: gewoon de tegel uitnemen, schoonmaken en weer terugleggen. En zie je op een bepaald punt toch slijtage, wissel de tegel met ééntje in de hoek. Opgelost!

Natuurlijk dempen tapijttegels ook het geluid van voetstappen of bijvoorbeeld audio. Ze isoleren bovendien warmte, geven een comfortabel gevoel en zorgen ook zo voor een prima werkklimaat.

Subtiele patronen

Nog even over het leggen. Wist je dat je met dezelfde tegels toch verrassende effecten en subtiele patronen kunt creëren? Gewoon, door ze anders te leggen. Bij ‘half drop’ verschuiven rijen tegels ten opzichte van elkaar. Bij ‘Monolithic’ liggen de tegels netjes naast elkaar in dezelfde richting. En bij ‘Checkerboard’ zijn de tegels om en om een kwartslag gedraaid. Zo houd je het subtiel en hoef je niet per se voor tegels in diverse kleuren te kiezen.

Ook voor de entree

Tegenwoordig zijn er zelfs schoonlooptapijttegels. Daarmee creeër je uitnodigende entrees die het gebouw ook nog eens schoon, droog en dus veilig houden.

Neem contact op

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This