De hobby van Robert Monteban: van Rotterdamse marathon tot ultratrail van 165 km

17 april 2023 | Nieuws

Alsof het niets is … Zondag 16 april even de marathon van Rotterdam gelopen – voor het eerst binnen de drie uur: 2 uur 59 minuten en 48 seconden om precies te zijn – en de dag erna gewoon weer op tijd aan het werk. Robert Monteban, projectmanager bij About Projects, doet in zijn vrije tijd aan duurlopen. Ook aan ultratrails, tot maar liefst 165 km! Robert runt een stichting die hardlopers verenigt en maakt podcasts. Zijn hobby: together we run.

‘Hardlopen is voor mij ontspanning waarbij je sociale contacten en vriendschappen maakt’, vertelt Robert. ‘In 2014 liep ik mijn eerste marathon, die van Amsterdam. Sindsdien heb ik tien officiële marathons gelopen. Maar in aanloop naar verschillende ultra’s heb ik ook marathons als training gelopen.’

Waar een wil is …

Om in conditie te komen traint Robert elke dinsdag en donderdagavond. En elke zondagochtend een langere afstand. ‘Maar soms train ik ook een maand lang elke dag. Een streak noemen we dat’, legt Robert uit alsof het niets is. Hoewel, in 2019 raakte hij geblesseerd. Over zijn moeilijke herstel van meer dan een jaar maakte hij samen met zijn hardloop-vriend Joost Krijnen het inspirerende videoportret ‘Running Documentaire’.

Stichting Runners United

De strijd, de pijn, de trainingen, het doorzetten, de mentale strijdvoering en vooral de euforie aan het einde van de run. Hardlopers weten er alles van. Kiezen velen voor de verharde weg, Runners United – de stichting van Robert en Joost – heeft een voorliefde voor onverharde ondergronden in de natuur. Samen laten ze hun volgers kennismaken met de puurste vorm van hardlopen, traillopen.

‘Dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het niet redt, dat stemmetje liegt’. Zo begint de blog over een ultratrail van ‘slechts’ 60 km door ruig Frans landschap. Het zegt alles over wat trailruns met je doen. Veel meer dan een marathon over een egale, verharde weg. Robert: ‘Een marathon begint pas na 30 kilometer. Als je goed getraind bent, dan haal je dat punt probleemloos. De eindstreep is geen uitdaging voor ons, omdat we met ultra’s veel verder lopen, maar wel de tijd.’

Meer weten over Robert zijn passie? Lees zijn blogs op runnersunited.nl, beluister zijn postcast-serie ‘loopleip’ of bekijk zijn documentaire op YouTube.

Bekijk het team

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This