5 tips als je nu al denkt aan het kantoor van morgen

3 juni 2020 | Nieuws

Natuurlijk staan ook wij er bij stil: het kantoor van morgen. We vragen ons vooral af hoe we het natuurlijk en representatief houden. Hoe omarmen we de 1.5 meter economie in bedrijfsverzamelgebouwen en kantoren zonder in te boeten op de beleving en uitstraling? We geven je een paar tips en aandachtspunten hoe huurders en bezoekers zich veilig thuis voelen in het nieuwe normaal van het moderne kantoor.

Kies voor displays

Allereerst is het verstandig om te inventariseren wat noodzakelijk is in de dagelijkse omgang. Stel samen met huurders protocollen op. Over het gebruik van de gezamenlijke (vergader-) ruimte, de routing, in- en uitgang of de lift. Wie maakt wat wanneer schoon bijvoorbeeld. Zorg dat iedereen er altijd kennis van kan nemen. Hou het wel op niveau en kies voor displays in plaats van een A4-tje met plakband.

Automatische deuren

Deuren die automatisch open gaan en je niet hoeft aan te raken zijn nu een uitkomst. Van draai- tot schuifdeur, maar ook inpandige deuren. Het vraagt wellicht om bouwkundige aanpassingen, maar maakt panden ook toegankelijker en aantrekkelijker. Deurklinken zijn er overigens ook in alle soorten en maten, zelfs van materiaal waar virussen niet lang op overleven.

Op de vloer kun je méér

Eénmaal binnen speelt de vloer een belangrijke rol. In vloerbedekking kun je op chique wijze looproutes aangeven die haast instinctief aanvoelen, zoals zebrapaden. En niet alleen looproutes, maar ook de afbakening van receptie en werkplekken. Simpel, doeltreffend en zonder aan gewenste uitstraling in te boeten.

Hot: toegangspoortjes!

Toegangspoortjes zijn ineens ook ‘hot’. Ze kunnen bijhouden hoeveel mensen er in de kantine aanwezig zijn. Geen discussie mogelijk, en je hebt geen beveiliger of handhaver meer nodig.

Waar je ook voor kiest, wees creatief en behoud de gewenste uitstraling van jouw kantoor of bedrijfsverzamelgebouw. Blijf weg van stickers, verboden of onnodige afzettingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt mèt behoud van sfeer en veiligheid. Bel of mail gerust als je wilt sparren over de vele mogelijkheden die jouw kantoor nog aantrekkelijker maken!

Neem contact op

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This