5 factoren die de gemiddelde doorlooptijd beïnvloeden

1 juni 2023 | Nieuws

‘Wanneer is het klaar?’ Ofwel, wat is de doorlooptijd? Een terechte vraag, die in de top 3 van meest gestelde vragen staat, als het om renovatie, afbouw of complete verbouwing gaat. Op plek twee om precies te zijn, na de prijs. Want als het huurcontract getekend is en je huur betaalt, wil je er zo snel mogelijk in. Waar doorlooptijd in de praktijk van alledag bij About Projects van afhankelijk is, lees je in dit bericht.

Bij elke renovatie- of verbouwklus zijn een aantal factoren van invloed op de doorlooptijd. Om te beginnen de locatie zelf. Zijn er bijvoorbeeld vergunningen nodig of bijzondere omstandigheden. Meestal maakt About Projects bijvoorbeeld gebruik van de parkeergelegenheid van opdrachtgevers. Maar als de parkeerplaatsen van een gemeente zijn, zoals op de Zuidas, dan moet je vergunning aanvragen en dat kost tijd. Juist omdat de werkzaamheden van About Projects zich veelal binnen afspelen, zijn vergunningen in de meeste gevallen niet nodig.

Beschikbaarheid materiaal en personeel

Een hot item is het leveren van de gekozen producten. Steeds vaker zijn materialen even niet beschikbaar of leverbaar door logistieke problemen in de wereld. Dat kan een planning natuurlijk compleet in de war gooien. Over beschikbaarheid gesproken: de bouw kampt met personeelstekorten. Juist vanwege de samenwerking met onderaannemers en partners die al tijdens het offertetraject om hun beschikbaarheid gevraagd worden, loopt About Projects hier veel minder tegenaan. ‘Together we build’ noemen we dat!

Omvang en voorbereiding

Het aantal vierkante meters ofwel de omvang van het project is vanzelfsprekend ook van invloed op de doorlooptijd. Net als de voorbereidende werkzaamheden, van het eventueel slopen van wanden en plafonds tot het maken van een definitief ontwerp. Blijft de hamvraag hoe lang de ‘gemiddelde’ doorlooptijd is? ‘Echt lastig om te zeggen’, vertelt Marten van de Pitte, bedrijfsleider van About Projects. ‘Soms maar een week, maar we zijn ook wel eens een jaar bezig geweest … Nou vooruit, hou dit maar aan: de gemiddelde doorlooptijd is 4 tot 12 weken na akkoord op de offerte.’

Bekijk projecten

Overleg met één van onze specialisten

Benieuwd wat About Projects voor jouw project kan betekenen? Bel voor een afspraak of telefonisch overleg:

(036) 534 14 77

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This