Systeemplafonds zijn er in verschillende soorten en maten. Ze hebben invloed op de uitstraling van jouw kantoor. Welke systemen zijn er en wat zijn de voordelen van een systeemplafond? We leggen het je uit.
Een systeemplafond bestaat uit een aluminiumframe met plafondplaten. De platen liggen op het raamwerk (inlegplafond), steken er onderuit (doorzakplafonds) of liggen strak tegen elkaar aan, zodat je het frame niet ziet. Soms hangen delen van het plafond zelfs lager en creeër je zo een heel speelse ruimte.
Welke uitstraling kies jij?
De platen hebben vaak standaardmaten, maar kunnen van verschillende structuur zijn, van fijn tot grof en zelfs geperforeerd materiaal. Ook hiermee creeër je een bepaalde uitstraling.
Systeemplafonds hangen per definitie lager dan het originele plafond. Dat is natuurlijk ook het grote voordeel. Buizen, electra en zelfs riolering haal je hiermee uit het zicht. Soms is er zelfs ruimte voor een airco. Vaak vervangen ledpanelen een plafondplaat. Bovendien zijn bewegingssensoren en zelfs audiospeakers er eenvoudig in te plaatsen.
Snelle montage
Tijdsbesparing is een belangrijke overweging om voor een systeemplafond te kiezen. Ze zijn eenvoudig en snel te monteren. Tijd is geld, dus zo bespaar je ook op herstel- en stucwerk van het originele plafond. De platen zijn immers kant- en klaar.
Andere overwegingen om voor een systeemplafond te kiezen zijn het verlagen hoge ruimten, en bijvoorbeeld zo de akoestiek te beïnvloeden door galmen te voorkomen. En is een plaat beschadigd of vies, dan vervang je deze plaat eenvoudig.